OOST-VLAANDEREN
LIGA TESSENDERLO

WEDSTRIJD New Brussels United - Action 21 Charleroi  2-8 (0-4)

DATUM 12-03-2004

DOELPUNTEN 8’ Eli 0-1, 10’ Vanderlei 0-2, 15’ Eder 0-3, 15’ Eli 0-4, 23’ Hacikerimoglu 1-4, 24’ Rosa Lima 1-5, 27’ Leandro 1-6, 31’ Medina 1-7, 31’ Giullu 2-7, 40’ Leandro 2-8.

VERSLAG De Brusselse tweedeklasser, die haast zeker binnen enkele weken de kampioenstitel in de A-reeks mag vieren en volgend seizoen toetreedt tot de elite, begon fors. Het duurde wel even voor de landskampioen zijn draai vond. Eens dat het geval ging het als een fluitje van een cent. Nog voor de rust prikten de Brazilianen Eli, Vanderlei en Eder de geruststellende 0-4 bij mekaar. Vroeg in de tweede helft scoorde Brussels tegen maar het betaalde antwoord via “gouden schoen” Rosa volgde meteen. Charleroi bouwde zijn voorsprong vrijwielend verder uit. Vanaf woensdag krijgt het een moeilijker opdracht: het moet in Lissabon trachten voorbij Benfica, het Italiaanse kampioenenteam Prato en het Kroatische Splits te geraken op weg naar de finale van de UEFACUP mogelijk opnieuw tegen het Spaanse Playas de Castellon.